Welkom op.www.cartophilie.be
     ?
Login/Creëer een profiel 


Sign-on  Frans Engels 
 
 
www.cartophilie.be Sponsored by

Welkom op www.cartophilie.be


Version françaiseDe Carnet geeft een eerste mijnpostzegel uit in beperkte oplage
Begin van een mooie reeks duostamps

De doelstelling van De Carnet is, laten we het nog eens herhalen, niet commercieel.

Gezien tegenwoordig alles rond geld draait, laat De Carnet zich sponsoren om de webstek op het www te houden. Teneinde meer publiek te vinden om de sponsoring aantrekkelijk te maken, zullen wedstrijden georganiseerd worden.

De  wedstrijden zullen begiftigd worden met loten postkaarten of postzegels met het logo van De Carnet.
De eerste postzegel is een knipoogje terzelfdertijd naar de eerste Belgische postkaartenliefhebber die een  annuaire cartophile Mr Rostenne of postkaarten-jaarboek  uitbracht (De kaart hernomen op de duostamp is deze die zich op de kaft van het jaarboek 1981-1982 bevindt) en aan de eerste sponsor Delcampe.com.

Deze postzegel wordt in strikt beperkte oplage uitgegeven en kan enkel verkregen worden door intekening bj de leden van De Carnet. Het intekenen begint per  1 september en zal gesloten worden op 1 oktober 2005. Het intekenen zal mogelijk gemaakt worden in het menu voorbehouden aan de leden. Een oplage van 15 stuks was voorzie, doch een club uit Wilrijk heeft er meteen 16 laten reserveren. We hebben dus 30 exemplaren van elke postzegel laten maken. Daarenboven zijn 3 postzegels verguld en reeds voorbehouden als prijs voor de wedstrijd.  Er zijn dus slechts 13 exemplaren beschikbaar voor de sponsoring.

De prijs bedraagt  3 euro per stuk (Kan bekomen worden bij de Manneken-Pis Club of mits opleg van 0.60 euro port). Eén enkele postzegel per lid is toegelaten.

Gezien het vele werk dat de verzending met zich meebrengt zullen voortaan de postzegels per paar verkocht worden.

De opbrengsten in geld en loten en hun besteding zullen op de webstek gepubliceerd worden. De Carnet zou graag één postzegel per club, die het land rijk is, uitbrengen. De postzegel zal een reproductie voorstellen van de kaart die het best bij de club past alsook de gegevns van de club rechts daarvan. Als u een postzegel van uw club wil uitgeven in het formaat van de reeks van De Carnet, gelieve ons te contacteren.

Aarzel niet om De Carnet te steunen

De tweede postzegel is een prachtige lithografie "souvenir du stand du chocolat l'aiglon à l'exposition de Bruxelles 1910" gezocht door de themaverzamelaars gespecialiseerd in luchtschepen en chocolade alsook door de specialisten van tentoonstellingen.


In totaal zijn er zes postzegels, waarvan 2 privaat, uitgegeven.  Er werd beslist de reeks stil te leggen wegens de magere interesse voor deze postzegels. (zie Collectmania

Copyright © door www.cartophilie.be Alle Rechten Voorbehouden.

Creation Date and time: 2005-07-24 (1720 maal gelezen)

[ Ga terug ]

www.cartophilie.be Sponsored by
Thank you to Francisco B.urzi who inspires me initially this website. The code has been 90% rewritten
Pagina Rendering: 0.18 seconden