www.cartophilie.beWelkom opwww.cartophilie.be
       ?
Login/Creëer een profiel 


Manneken-Pis ClubMobile (Klein beeldcherm) Uitsluitend voor leden (gratis inschrijving)HomeSitemapWat is nieuw ?ZoekenPostkaartenFrequent Asked QuestionsSign-on Frans Engels 
 
 
www.cartophilie.be Sponsored by
Delcampe.net
Welkom op www.cartophilie.be

Menu Open bladen

Hoofd menu Artikels en boeken over oude postkaarten Hulp & Info Open blad Welkom-Samenvatting Open blad Selekteren Open blad  Ontbrekende autorisatie Lijsten Open blad

Inlichting vragen of Fout melden sibyd Uitsluitend voor leden (gratis inschrijving)URL aan een kennis verzendenMeld probleeminhoud aan de sitemanager
Nederlandse versieDe waarde van een postkaartenboekje


Wat verstaan we onder een postkaartenboekje?

Een postkaartenboekje is een klein boekje van het formaat van een postkaart (of iets groter) of een kleine accordeon dat een aantal uitscheurbare of uit te knippen postkaarten bevat.
De boekjes bevatten in regel 10, 12, 20, 24 kaartjes, maar er zijn er die tot 50 postkaarten bevatten!
Men versneed de kaartenaccordeon of men scheurde ze uit zo'n mini-album (boekje).
Bepaalde albums zijn er niet op gericht om postkaarten maar wel zichten te verstrekken. Men kan deze albums gemakkelijker vinden want ze waren niet voorzien om versneden te worden.


Postkaartenboekje Gent Sint Baafs Nels
Een boekje dat geen honderden gegadigden zal vinden

 

Verzameling van postkaartenboekjes

De postkaartenverzamelaars zoeken zelden naar postkaartenboekjes.

Inderdaad, de boekjes bevatten meestal de meest courante zichten van de meest bezochte (toeristische) plaatsen. Daarenboven kun je moeilijk de kaarten goed bekijken zonder het boekje te beschadigen. De kaarten zijn op kwetsbare manier gebonden in het boekje teneinde ze gemakkelijk te kunnen uitscheuren.
Soms is alleen het estetische van het deksel van het boekje interessant.
Een postkaartenboekje geeft ook inlichtingen nopens de reeksen van een bepaalde uitgever.

 

Waarde van een postkaartenboekje

In 95% van de gevallen heeft een postkaartenboekje geen enkele waarde. Een voorzichtige raming zou zijn om de kaartjes de waarde te geven van wegwerpkaarten (drouille).  Dwz ongeveer 10 a 20 cents maximum, wat neerkomt op een prijs van 2 tot 5 euro per boekje, alnaargelang het aantal kaartjes dat erin steekt.

 

Men lette erop dat het boekje volledig is.

 

Niettegenstaande alles zijn bepaalde postkaartenboekjes heel moeilijk te vinden. Dit zijn meestal boekjes van een erg lokaal evenement of van een klein dorpje, waarvan de oplage eerder klein was.

 

Postkaartenboekjes verkopen

U zult erin slagen boekjes te verkopen, tegen lage prijzen, aan mensen die systematisch een dorp of thema verzamelen en die ze bij toeval nog niet hebben. Als uw prijs overdreven is zal uw potentiële koper elders zoeken... want zoals reeds gezegd zijn boekjes weinig gevraagd.

 

Postkaartenboekjes kopen

U zult vrij gemakkelijk boekjes kunnen kopen want meestal is de handelaar vol wanhoop als hij eraan denkt dat hij die boekjes nooit zal kunnen verkopen.

Copyright © door www.cartophilie.be Alle Rechten Voorbehouden.

Creation Date and time: 2005-01-16 (4738 maal gelezen)

[ Ga terug ]

www.cartophilie.be Sponsored by
Delcampe.net
Dank aan Francisco B.urzi die mij in eerste instantie deze website inspireert. De code is voor 90% herschreven
Pagina Rendering: 0.14 seconden