?
Login/Creëer een profiel 


Sign-on  Frans Engels 
 
 
www.cartophilie.be Sponsored by

Welkom op www.cartophilie.be

Openbare bladen over prentkaarten


Version françaiseBeginnen met een verzameling oude postkaarten
Enkele raadgevingen om te starten
Het virus heeft u te pakken want u hebt ze ontdekt op de zolder, in een brocantezaak of u hebt ze gezien bij vrienden ?

Enkele raadgevingen voor de debutant

Zie eveneens het artikel omtrent het verzamelen van postkaarten.

Op internet

U zult zich een idee kunnen vormen van de prijzen als u de verscheidene websteks, waarop kaarten geveild of tegen vaste prijs verkocht worden, bezoekt.
De echte prijzen zijn deze van werkelijk afgesloten verkopen. De veilingen zonder biedingen zijn meestal een indicatie dat het om een te hoge prijs gaat, waarmede men dus geen rekening moet houden.

In de brocantezaken

Het is over het algemeen niet de aangewezen plaats gezien de gespendeerde tijd. Zeer dikwijls vindt men aldaar de overschotten en men zou veel geluk moeten hebben om er een mooi lot te vinden. Dan nog, als debutant, kent u de juiste waarde er niet van.

De veilingen in zaal?

Het is een uitstekende plaats om te starten en zich een idee te vormen van de marktwaarden. U kunt de loten bekijken. Het gaat meestal om loten postkaarten die moeilijk per stuk te verkopen zijn, maar die in lot wel een koper vinden. De handelaars kopen ook daar hun waar.

Eens u zich meer op het gemak voelt

Tenzij men ervoor kiest een algemene verzamelaar te worden, zal men zich oriënteren naar één of meer specialiteiten naargelang zijn smaak.
Dit is de meest boeiende deel want u zult dingen ontdekken die u slecht of helemaal niet kende.
Wees geduldig, als een kaart u te duur lijkt, koop ze dan niet tenzij u er heilig van overtuigd bent ze nooit meer tegen te komen of als u een zwak moment hebt (de verzameling is een passie) kunt u altijd uw geluk beproeven en proberen om een prijs te bieden die u de juiste lijkt. Dit zal u des te beter lukken naargelang de kaart gedurende maanden of jaren onverkocht is gebleven.

Het netwerk van uw verzamelaar-relaties ie een belangrijke troef om uw kennis uit te breiden. Neem geen genoegen met aleen het internet om uw verzameling uit te breiden, er zijn heel veel mensen die niet op het internet te vinden zijn en die een brede kennis van postkaarten hebben.

Aarzel niet om mede te delen wat u zoekt als u wat verder bent in uw verzameling. De techniek van het "verbergen" wat men zoekt kan bij bepaalde handelaars handig zijn om een opgevoerde prijs te voorkomen, maar er zijn nog voldoende eerlijke handelaars die uw passie delen.

Wat zeer opwindend is, maar wat eigen is aan elke verzamelaar, is dat men snel specialist wordt op zijn gebied.  Normalerwijs kent geen enkele handelaar uw voorkeurdomein zo goed uls uzelf, tenzij hij hetzelfde verzamelt als u.

Copyright © door www.cartophilie.be Alle Rechten Voorbehouden.

Creation Date and time: 2005-04-09 (3462 maal gelezen)

[ Ga terug ]

www.cartophilie.be Sponsored by
Thank you to Francisco B.urzi who inspires me initially this website. The code has been 90% rewritten
Pagina Rendering: 0.20 seconden